Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna

Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny » Wołowina smażona z kapustą
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Wołowina smażona z kapustą
PostWysłany: Nie 1:55, 28 Paź 2018
agrisudety
Administrator

 
Dołączył: 26 Paź 2018
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Składniki na wołowina smażona z kapustą
pół kg ładnej i chudej wołowiny - np. polędwicy
mała kapusta pekińska
1 czerwona papryka
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
niepełna szklanka rosołu

marynata:
mały kawałek świeżego korzenia imbiru
5 łyżek sosu sojowego

olej do smażenia

Przygotowanie dania wołowina smażona z kapustą

Przygotowuję marynatę: imbir obieram, ścieram na tarce o drobnych oczkach i mieszam z sosem sojowym.

Mięso płuczę, osuszam i kroję w paseczki. Mieszam z marynatą i odstawiam na ok. 2 godziny.

Cebulę obieram i kroję w piórka. Czosnek obieram i siekam. Kapustę kroję w paski. W podobne paski kroję umytą i pozbawioną nasion paprykę.

W woku rozgrzewam olej. Obsmażam w nim krótko ze wszystkich stron paski mięsa wyjętego z marynaty.

Mięso przekładam na talerz, a do woka wkładam warzywa: najpierw czosnek i cebulę, po ok. minucie kapustę i paprykę.
Smażę jeszcze ok. 2 minuty mieszając, po czym dodaję mięso, wlewam rosół i całość raz zagotowuję.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wołowina smażona z kapustą
  Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin